5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMii de greci au protestat, după ce un tânăr rom a murit împușcat în cap de un polițist

Mii de greci au protestat, după ce un tânăr rom a murit împușcat în cap de un polițist

Mii de protestatari au mărșăluit prin orașul Salonic și Atena, din nordul Greciei, marți seară, după ce un rom, de 16 ani împuşcat în cap de un ofiţer de poliţie, pe 5 decembrie, a murit.

„Astăzi… în pofida eforturilor neobosite ale personalului medical din secţia de terapie intensivă, pacientul a decedat la ora 10:10” (08:10 GMT), a indicat spitalul Ippokratio din Salonic, al doilea oraş al Greciei, potrivit unui comunicat.

Liderii comunității de romi au făcut apel la calm după moartea adolescentului împușcat, în timpul unei urmăriri ale poliției. Adolescentul alimentase la o stație peco și nu plătise.

După incidentul din 5 decembrie a fost proteste, adesea violente în cele două orașe și în alte părți ale Greciei, în ciuda apelurilor repetate din partea rudelor sale și a liderilor comunității „Toată lumea de aici plânge. Este nedrept ca un copil să plece așa”, a declarat marți dimineață Antonis Tasios, secretarul comunității de romi în care a locuit adolescentul. „Simțim o durere mare.”

Aproximativ 2.500 de oameni manifestau la Salonic, unde adolescentul a trăit și a murit, iar un marș de protest similar avea loc la Atena, după ce grupurile de studenți și anarhiști au protestat. Poliția din Salonic a declarat că aproximativ 50 de persoane au ieșit dintr-un campus universitar marți după-amiază și au aruncat mai multe cocktail-uri Molotov într-o unitate de poliție din apropiere. Nu au fost raportate victime.

Kostas Frangoulis, care era căsătorit și avea un copil mic, a fost internat la terapie intensivă. Spitalul a spus că a cedat în urma rănilor sale marți dimineață, în ciuda eforturilor echipei medicale, potrivit www.ekathimerini.com.

Înmormântarea tânărului este programată pentru joi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS