14.5 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Razie pe şoselele din Vâlcea

(VIDEO) Razie pe şoselele din Vâlcea

-

Politiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat să desfășoare acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și reducerea riscului rutier pe DN 7, DN 64, DN 67, precum și pe DJ/DC de pe întreg județul Vâlcea.

În timpul acțiunilor derulate au fost verificate 3428 de auto, 3625 de persoane au fost legitimate și au fost efectuate 1172 de testări alcool și 11 testări de droguri.

Au fost aplicate 748 de sancțiuni contravenționale, din care 14 numai pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 167 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunilor au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier, dintre care, 2 infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, o infractiune pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 2 infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și 8 pentru alte fapte.

Au condus sub influenţa substanţelor psihotrope

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un bărbat, care a condus o autoutilitară pe DN 7, în localitatea Bujoreni, sub influența unor substanțe psihotrope.

În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă a unor substanțe psihoactive, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Un alt bărbat a fost depistat de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703 L, în localitatea Dăești, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă în cadrul unor dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Reţinut după ce a condus băut

Ieri, polițiștii Servciului Rutier au identificat o peersoană de sex masculin de 32 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 678 A, în localitatea Mihăești, sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât aceasta emana halena alcoolică, i-a fost solicitat să fie testată cu aparatul alcooltest și Drugtest, însă a refuzat, având totodată, un comportament agresiv la adresa organelor de poliție. În acest sens, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea acesteia, fiind condusă la sediul unității de poliție în vederea luării măsurilor legale.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amenzi în cuantum de 4.000 de lei.

Pe numele acesteia fiind întocmit și un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii acesteia pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Vâlcea.

Tot în acest caz a fost dispusă și măsura imobilizării autoturismului în cauză, conform art. 117 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un...

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un nou giratoriu, o staţie desfiinţată şi fără limitatoare de viteză.

ȘTIRI GdS