14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean acuzat că a lovit un polițist cu maşina, condamnat definitiv

Craiovean acuzat că a lovit un polițist cu maşina, condamnat definitiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la cinci ani de detenţie un tânăr acuzat că a condus fără permis şi a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Incidentul a avut loc în ianuarie 2018, când inculpatul avea 16 ani. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 21 ianuarie 2018, inculpatul, care avea pe atunci 16 ani, a luat din casă cheile mașinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. Pe drum, pe strada Bucura, băiatul a întâlnit un echipaj de poliție care i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă nu a oprit.

„Ştiind că nu posedă permis de conducere, inculpatul a ignorat semnalul făcut de către echipajul de poliţie şi şi-a continuat deplasarea. În această împrejurare, agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului marca Opel Zafira, care a refuzat să oprească“, au reținut anchetatorii. Ulterior, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de la Secția 3, care au trimis două echipaje pentru a opri șoferul fugar.

Poliţist lovit de maşina condusă de minorul de 16 ani

Procurorii doljeni au mai susţinut că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de adolescentul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta.

„Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni. În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei.

Condamnat definitiv pentru ultraj

În februarie 2018, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţa care s-a pronunţat pe 25 martie, anul acesta.

Inculpatul a fost găsit vinovat şi a fost condamnat de instanţă la cinci ani de detenţie. În plus, instanţa a dispus confiscarea valorii autoturismului cu care inculpatul a comis faptele. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat şi procurori la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a dat o hotărâre definitivă în acest dosar.

Judecătorii au constatat că infracţiunea de conducere fără permis s-a prescris. Inculpatul a fost condamnat la cinci ani de detenţie pentru ultraj. Din pedeapsa primită se scade perioada arestării preventive şi a arestului la domiciliu(22 ianuarie 2018 – 15 martie 2021).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS