18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtac armat cu trei morți, într-o cafenea din Roma. O prietenă a premierului Giorgia Meloni, printre victime

Atac armat cu trei morți, într-o cafenea din Roma. O prietenă a premierului Giorgia Meloni, printre victime

Un bărbat a deschis focul, duminică, într-o cafenea din nordul Romei, unde avea loc o şedinţă a locatarilor unui bloc, şi a ucis trei persoane, relatează news.ro. Printre victime se numără și o prietenă a premierului italian, Giorgia Meloni, a transmis The Guardian.

Alte trei persoane au fost rănite în urma focurilor de armă trase şi cel puţin una dintre victime are răni grave.

Suspectul, implicat într-o serie de dispute cu asociaţia de locatari

Suspectul, în vârstă de 57 de ani, era implicat într-o serie de dispute cu asociaţia de locatari, a declarat un martor pentru Rai News Italia.

„A intrat în încăpere, a închis uşa şi a strigat ‘Vă omor pe toţi’, apoi a început să tragă”, a relatat un alt martor, citat de agenţia italiană de presă Ansa. Locatarii au reuşit să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze înainte de sosirea poliţiei.

La câteva ore după acest incident, premierul Giorgia Meloni a postat pe Instagram ceea ce pare a fi o fotografie recentă în care apărea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime, spunând că era prietena ei.

„Nu este corect să mori aşa”, a scris Meloni, precizând că femeia avea un soţ şi un copil de 10 ani. „Nicoletta era fericită şi frumoasă, în rochia roşie pe care şi-a cumpărat-o pentru petrecerea de 50 de ani în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine, ea va fi mereu frumoasă şi fericită aşa”, spune Giorgia Meloni pe Instagram.

Poliţia nu a comentat care a fost motivul acestui atac, iar postarea lui Meloni nu sugerează că ar fi fost vorba de o motivaţie politică.

Prim-ministrul a declarat însă că un poligon de tir de unde suspectul a luat arma folosită în atac a fost închis şi autorităţile au deschis o investigaţie.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a convocat pentru luni o reuniune de urgenţă privind securitatea după ceea ce a numit „episodul grav de violenţă care a lovit oraşul”, relatează news.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS