17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn mort și mai mulți răniți după o explozie într-un bloc din Insula Jersey

Un mort și mai mulți răniți după o explozie într-un bloc din Insula Jersey

O persoană a murit şi mai multe sunt date dispărute în urma unei explozii şi a unui incendiu la un bloc de locuinţe, în insula anglo-normandă Jersey din Canalul Mânecii, a anunţat sâmbătă poliţia, potrivit Times of Malta.

Şeful poliţiei din Jersey, Robin Smith, a declarat într-o conferinţă de presă că „o duzină” de locuitori sunt încă daţi dispăruţi după incidentul de la Saint Helier, în sudul insulei. O „puternică explozie” a avut loc în jurul orei 4.00 dimineaţă, a precizat şeful poliţiei locale.

„În urma exploziei din această dimineaţă la Haut du Mont, Pier Road, un număr de rezidenţi sunt încă daţi dispăruţi (…). Serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului şi au început căutările”, a adăugat el.

Poliţia a declarat că incendiul a fost stins, dar serviciile de urgenţă încă „desfăşoară o activitate semnificativă” la faţa locului, care a fost izolat, iar oamenii au fost rugaţi să evite zona.

Jersey este o dependenţă a Coroanei Britanice cu propriile sale sisteme financiar şi juridic şi o populaţie rezidentă de puţin peste 100.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS