24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul care şi-a dat foc într-o staţie peco rămâne în arest

Tânărul care şi-a dat foc într-o staţie peco rămâne în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins contestaţia formulată de un tânăr de 24 de ani, arestat preventiv pentru distrugere. Poliţiştii au explicat că, în dimineaţa zilei de 27 noiembrie, în timp ce se afla în incinta unei staţii peco din comuna Peerişor, tânărul s-a stropit cu o substanţă inflamabilă şi şi-a dat foc. Cu trei ore înainte de incident, tânărul fusese depistat de poliţişti conducând sub influenţa substenţelor psihoactive.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în noaptea de 26 spre 27 noiembrie, polițiștii au oprit pentru control un autoturism ce circula pe DN 56, în comuna Perișor. La volanul maşinii a fost identificat un tânăr, de 24 de ani, din comuna Izvoare, care a fost testat cu aparatul drug test. Rezultatul a fost pozitiv la consumul de canabis și neconcludent la consumul de cocaină, opiu și benzodiazepine. Ulterior, şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice. De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul avea suspendat permiosul de conducere. Pe numele tânărului de 24 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Şi-a dat foc în staţia peco

Potrivit oamenilor legii, după câteva ore, acelaşi tânăr a şi-a dat foc în incinta unei staţii peco din comuna Perişor.
„În jurul orei 03.37, polițiștii Secției nr.6 Rurală Giubega au fost sesizați, prin apel de urgență 112, cu privire la faptul că, în incinta unei stații de distribuție carburanți din comuna Perișor, un bărbat ar fi distrus mai multe calculatoare.
La fața locului a fost identificat același tânăr de 24 de ani, care, în jurul orei 03.30, și-ar fi turnat pe el o substanță inflamabilă, după care s-ar fi autoincendiat. Ulterior, focul s-a extins și la calculatoarele stației, fiind localizat și stins de angajații stației peco”, au precizat poliţiştii doljeni.
Tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în stare conștientă.
A fost externat pe data de 28 noiembrie, ocazie cu care a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Pe 28 noiembrie, inculpatul a fost dus la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă. Pe numele tânărului de 24 de ani a fost emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti cu privire la inculpatul I.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Dispune arestarea preventiva a inculpatului I.M. pe o durată de 30 zile, începând cu data de 29.11.2022 până la data de 28.12.2022, inclusiv”, au dispus judecătorii.
Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj. Marţi, pe 6 decembrie, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată. Hotărârea Triibunalului Dolj este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS