16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLovitură de stat în Germania, dejucată

Lovitură de stat în Germania, dejucată

Autoritățile germane au reținut 25 de membri și susținători ai unui grup de extremă dreaptă care pregăteau de o lovitură de stat.

Unii membri sunt suspectați că au pus la cale un atac armat asupra parlamentului, potrivit www.cnbc.com.

Un soldat activ și mai mulți rezerviști se numără printre cei investigați, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al serviciului militar de informații.

Soldatul activ este membru al Comandamentului Forțelor Speciale, se spune.

Printre cei reținuți s-a numărat și un fost parlamentar de la extrema dreaptă Alternative For Germany (AfD), care servește ca judecător la Berlin, alături de un fost membru al unei familii regale germane.

Anchetatorii bănuiesc că membrii grupului aveau planuri concrete de a ataca camera inferioară a parlamentului Bundestag-ului din Berlin cu un mic grup armat, a declarat procuratura.

Unul dintre suspecți, identificat drept Heinrich XIII P.R. în temeiul legii germane privind confidențialitatea, a contactat reprezentanții Rusiei, pe care grupul i-a considerat ca fiind contactul său central pentru stabilirea noii ordini, a spus biroul. Acesta a spus că nu există nicio dovadă că reprezentanții au reacționat pozitiv la cerere.

Heinrich, care provine din Casa regală Reuss, care domnise în părți din estul Germaniei, a fost văzut ca lider desemnat în viitorul stat al grupului, în timp ce un alt suspect, Ruediger v. P., era șeful brațului militar, a spus biroul.

Casa Reuss se distanțase anterior de Heinrich, numindu-l un om confuz care urmărea teorii ale conspirației, potrivit presei locale.

Suspecții sunt din mai multe provincii germane

Procurorii au spus că raidurile au fost efectuate de peste 3.000 de oficiali de poliție și forțe de securitate din 11 state federale germane. Suspecții au fost arestați în statele germane Baden-Wuerttemberg, Bavaria, Berlin, Hesse, Saxonia Inferioară, Saxonia, Turingia, precum și în Austria și Italia.

Suspecții sunt acuzați că se pregătesc, cel mai târziu de la sfârșitul lunii noiembrie 2021, să desfășoare acțiuni bazate pe ideologia lor, potrivit biroului.

Aceste acțiuni includ achiziționarea de echipamente, recrutarea de noi membri și organizarea de lecții de tir, a adăugat acesta.

Eforturile de recrutare s-au concentrat în primul rând pe membrii armatei și ai ofițerilor de poliție, a spus biroul.

Grupul știa că planul său va implica decese, a spus biroul, adăugând că membrii săi consideră acest scenariu un „pas intermediar necesar” către schimbarea globală a sistemului.

Ideologia grupului este în aceeași ordine cu mișcarea de extremă dreapta Reichsbuerger și cu teoreticienii conspirației QAnon, care împărtășesc convingerea profundă că Germania este condusă de un „stat profund”, birou. Nu a numit grupul suspect.

Membrii Reichsbuerger (cetățeni ai Reichului) nu recunosc Germania modernă ca stat legitim și insistă că fostul, mult mai mare, „Deutsche Reich” încă există, în ciuda înfrângerii Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

BAMAD a declarat că a colaborat cu procurorii la ancheta lor și a împărtășit informații cu serviciul național de informații și cu anchetatorii criminali federali în perioada premergătoare raidurilor de miercuri.

Suspecții reținuți vor apărea în fața unui judecător de la Curtea Federală de Justiție miercuri și joi, care va emite mandatele de arestare și va decide asupra arestării lor preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS