24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProteste la Salonic şi Atena după ce un adolescent a fost împuşcat de poliţie

Proteste la Salonic şi Atena după ce un adolescent a fost împuşcat de poliţie

    Membri ai comunităţii rome din Grecia au ieşit marţi pe străzile din Salonic pentru a protesta după ce un băiat rom de 16 ani a fost împuşcat de un ofiţer de poliţie care îl urmărea pentru un presupus furt de benzină, transmite DPA.

    Protestatarii au aruncat pietre către biroul din Salonic al Parchetului grec, în contextul în care ofiţerul de poliţie respectiv a compărut în faţa instanţei pentru a răspunde acuzaţiei de tentativă de omucidere.

    Presa elenă a difuzat imagini în care forţele de ordine încercau să disperseze mulţimea furioasă. Băiatul de etnie romă a fost împuşcat în zona capului şi se află internat, în stare gravă, conform Agerpres.

    Băiatul a condus periculos maşina în timp ce era urmărit de poliţişti pe motociclete

    Potrivit informaţiilor preliminare din anchetă, el îşi alimentase automobilul cu benzină în valoare de 20 de euro, după care a plecat fără a plăti.

    Cotidianul Kathimerini a relatat că ulterior băiatul a condus periculos maşina în timp ce era urmărit de poliţişti pe motociclete.

    După ce automobilul a fost oprit, un ofiţer de poliţie, în vârstă de 34 de ani, a tras un glonţ care a trecut prin geamul lateral şi prin tetieră şi a lovit capul băiatului.

    Demonstraţii au avut loc şi la Atena

    Demonstraţii au avut loc şi la Atena, membrii comunităţii rome acuzând autorităţile de discriminare.

    Aceste acţiuni de protest au avut loc în ziua când se împlinesc 14 ani de la împuşcarea mortală a lui Alexandros Grigoropoulos (15 ani), în timpul unei operaţiuni a poliţiei. Poliţistul implicat în acel caz a fost ulterior condamnat pentru omucidere. 

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS