6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRețea de trafic de droguri, acuzată că ascundea canabis într-un fals convoi umanitar pentru Ucraina

Rețea de trafic de droguri, acuzată că ascundea canabis într-un fals convoi umanitar pentru Ucraina

O importantă rețea de trafic de droguri acuzată că ascundea canabis într-un fals convoi umanitar pentru Ucraina cu scopul de a-l trimite spre mai multe ţări europene a fost destructurată de autorităţile spaniole, relatează AFP.

Conform Gărzii Civile din Spania, treizeci de persoane au fost reţinute în total în cadrul acestei operaţiuni, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din Andaluzia (sud), printre care Sevilla, Malaga şi Granada.

Suspecţii, de naţionalitate spaniolă, ucraineană, germană şi marocană, se aprovizionau „din plantaţii de canabis răspândite pe teritoriul andaluz”, a precizat Garda Civilă într-un comunicat, conform Agerpres.

Pentru a-şi exporta marfa, „ei o ascundeau în cutii de carton” pe care le prezentau ca „provizii şi ajutor umanitar cu destinaţia Ucraina”, se arată în comunicat.

A fost creată o falsă „caravană de solidaritate”

În acest scop, a fost creată o falsă „caravană de solidaritate”, cu furgonete înmatriculate în Ucraina.

Traficanţii „considerau astfel că pot trece neobservaţi prin controalele poliţiei şi pe la frontiere”, subliniază comunicatul.

În cadrul operaţiunii, au fost confiscaţi aproape 800.000 de euro, precum şi şase arme de foc şi 2.500 de plante de canabis, conform Gărzii Civile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS