4.5 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentMai mulți traficanți români de droguri, arestați în Spania. Captura depășește 11 tone de stupefiante

Mai mulți traficanți români de droguri, arestați în Spania. Captura depășește 11 tone de stupefiante

Mai mulți traficanți români de droguri au fost arestați în Spania, într-o uriașă operațiune a Europol. Organizația criminală acționa pe 2 continente. Captura depășește 11 tone de stupefiante, în valoare de 100 milioane de euro.

Este cunoscut faptul că din Maroc se aduc pe țărmul Spaniei zilnic droguri cu șalupe ultrarapide. Polițiștii nu îi puteau prinde pe traficanți din cauză că totul dura doar câteva minute.

În cele din urmă, organizația de trafic de droguri a fost prinsă în urma unei reîntoarceri la activitate, cu un transport de 526 de kilograme de hașiș, care au fost interceptate în provincia Valencia, în timpul unui control asupra unui camion, potrivit anten3.ro.

Au fost efectuate mai bine de 9 percheziții în locuințe din Madrid, Toledo, Malaga

În total, au fost efectuate mai bine de 9 percheziții în locuințe din Madrid, Toledo, Malaga fiind dezmembrată cea mai mare parte a organizației.

De altfel, anchetatorii au avut o anchetă dificilă și asta pentru că sunt foarte multe reglementări diferite între țările europene.

Totodată, ofițerii au confiscat mai bine de 8 arme de foc, un telefon prin satelit, 2 mașini de împachetat marijuana, bani lichizi și un număr foarte mare de telefoane mobile, cele mai multe dintre ele criptate.

Această desfășurare de forță a fost coordonată de către Guardia Civil, poliția din Spania, dar și Biroul Antidrog al Poliției Naționale Franceze.

Din Maroc și Spania, aceste droguri ajungeau în țări europene precum Franța, Italia, Belgia, Olanda și România.

Persoanele reținute sunt de naționalitate franceză, spaniolă, română și italiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS