6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr de 21 de ani, depistat drogat la volan

Tânăr de 21 de ani, depistat drogat la volan

Polițiștii doljeni au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr de 21 de ani, depistat drogat la volan. Aparatul drugtest a indicat rezultat pozitiv la consumul de cocaină și canabis. În ultimele 48 de ore, polițiștii au dat aproximativ 150 de amenzi și au întocmit 12 dosare penale.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, șoferul de 21 de ani a fost oprit pe DN 6B, în localitatea doljeană Dudovicești.

”La data de 01 decembrie, ora 16.15 polițiști ai Serviciului Rutier Dolj au oprit pentru control un autoturism ce circula pe DN 6B, în comuna Dudovicești. La volanul autoturismului a fost legitimat un tânăr de 21 de ani, din comuna Dănciulești, județul Gorj, care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină și canabis”, au explicat polițiștii doljeni. Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

150 de amenzi în ultimele 48 de ore

Oamenii legii mai spun că, în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au acționat pe principalele drumuri din județ. Vizați au fost șoferii care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost legitimate și verificate peste 380 de persoane și au fost controlate 347 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost întocmite 12 dosare penale.

Polițiștii doljeni au mai dat ca exemplu un bărbat de 39 de ani, din comuna Ghidici, care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS