5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘase plicuri cu explozibil au ajuns la mai multe instituții din Spania

Șase plicuri cu explozibil au ajuns la mai multe instituții din Spania

În Spania, s-au înmulțit bombele ascunse în scrisori. Șase astfel de plicuri au ajuns la mai multe instituții, inclusiv la biroul premierului, Pedro Sanchez. Autoritățile spaniole îl caută pe cel care a trimis coletele cu explozibil.

O a șasea bombă ascunsă într-un colet a fost trimisă și pe adresa Ambasadei SUA din Madrid, după cele înregistrate la biroul premierului, la o unitate militară, la directorul unei fabrici de armament care livrează în Ucraina, la Ministerul Apărării și la Ambasada Ucrainei.

Șeful Departamentului de Securitate aflat în subordinea Ministerului de Interne a declarat că toate cele șase pachete au fost expediate de pe teritoriul Spaniei.

Agenţii de securitate de la baza aeriană Torrejón de Ardoz din Madrid au detectat joi dimineaţa pe scaner un pachet cu bombă trimis prin poştă Centrului de Sateliţi, care este situat în aceste unităţi militare. Acest al treilea pachet se adaugă celor două trimise miercuri ambasadei Ucrainei în Spania şi unei companii din Zaragoza care produce echipamente militare, relatează El Mundo

Dintre acestea, doar unul a explodat, cel de la Ambasada Ucrainei la Madrid, rănindu-l ușor pe unul dintre angajați. Celelalte au fost detonate de geniștii Poliției spaniole. Șeful Securității spaniole a mai spus că, după toate aparențele, pachetele ar avea un singur expeditor. Parchetul General ar fi deschis o anchetă pentru terorism – dar nu a oferit detalii în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS