11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPește Piranha, găsit în apele Crișului Repede

Pește Piranha, găsit în apele Crișului Repede

Doi orădeni au găsit un exemplar de Piranha cu burtă roșie, specie de pește agresivă și extrem de vorace, originară din America de Sud, în apa Crișului Repede, în zona Podului Centenarului din centrul Oradiei.

Garda de Mediu Bihor a declanşat o anchetă după ce un pescar a găsit un piranha în Crişul Repede, în Oradea. Peştele era mort, însă comisarii de mediu se tem că cineva ar fi putut arunca vreunul în pârâul termal care curge în municipiu, unde peștii ar fi avut condiţii de supravieţuire, potrivit ebihoreanul.ro.

Șeful Gărzii de Mediu Bihor a confirmat descoperirea și a alertat și alte instituții, pentru declanșarea unei anchete care să conducă la identificarea persoanei iresponsabile care a aruncat peștele în Criș, dar și la lămurirea ipotezei privind eventuala existență a Piranha în apa, mult mai caldă, a Peței, unde ar putea „extermina” fauna specifică a pârâului.  

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS