6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn miliardar rus a murit într-un accident aviatic în Franța

Un miliardar rus a murit într-un accident aviatic în Franța

În timp ce autoritățile încă nu au dezvăluit oficial identitățile celor două victime din accidentul șocant de elicopter petrecut în apropiere de Eze, pasagerul a fost identificat ca fiind Vyacheslav Taran, rezident din Monaco.

Originar din Rusia, Vyacheslav Taran s-a stabilit în Monaco în urmă cu aproximativ 10 ani și a fost antreprenor fintech și co-fondator al platformei de tranzacționare și investiții Libertex. A fost soțul fondatoreai Hello Monaco, Olga Taran, și tată a trei copii.

„Cu mare tristețe Grupul Libertex confirmă decesul cofondatorului și președintelui Consiliului de Administrație, Vyacheslav Taran, după un accident de elicopter care a avut loc în drum spre Monaco, vineri, 25 noiembrie 2022”, a declarat compania. „Consiliul de administrație al Grupului Libertex și angajații companiei transmit cele mai sincere condoleanțe și simpatie familiei Taran.”

Vyacheslav Taran, de 53 de ani, era singurul pasager care călătorea cu un elicopter Monacair de la Lausanne, în Elveția, la Monaco, când s-a prăbușit într-un deal din apropierea satului Eze, în jurul orei 14.00. Pilotul, de 30 de ani, a murit și el pe loc. „Un om de afaceri binecunoscut și foarte respectat, descris drept bun, politicos și umil de toți cei care au avut norocul să-l cunoască, Taran a fost un adevărat vizionar”, a continuat Libertex, potrivit monacolife.net.

Ajuta copiii sărmani

„Taran a fost, de asemenea, dedicat pentru acte de caritate și s-a grăbit mereu să îi ajute pe cei aflați în nevoie, în special pe copii. El a co-fondat Change One Life, o fundație caritabilă care ajută copiii din orfelinate și instituții de îngrijire a copiilor să-și găsească familii și să trăiască vieți împlinite. Până în prezent, Change One Life a ajutat peste 30.000 de copii orfani. Vyacheslav Taran va fi dor de mai mult decât poate exprima cuvintele, iar toți cei de la Libertex vor fi veșnic recunoscători pentru ceea ce a realizat.” O anchetă a fost declanșată în legătură cu accidentul, întrucât agenții de la Airbus, producătorul elicopterului H130, lucrează și ei pentru a stabili cauza.

Șeful serviciului de presă al Ambasadei Rusiei la Paris, Alexander Makogonov, a spus că elicopterul în care se afla miliardarul s-a prăbușit în zona comunei Villefranche-sur-Mer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS