11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu furat şi ars 300 metri de cablu de telecomunicaţii

Au furat şi ars 300 metri de cablu de telecomunicaţii

Poliţiştii doljeni au dispus, marţi, reţinerea a doi tineri din comuna Carpen, acuzaţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Potrivit oamenii legii, cei doi suspecţi, împreună cu un minor, au tăiat reţeaua unei firme de comunicaţii şi au ars 300 de metri de cablu pentru a scoate cupru. Prejudiciat ar fi operatorul de telefonie şi internet Orange.

„În fapt, trei tineri cu vârstele de 14, 18 şi 22 de ani, toţi din comuna Carpen, sunt bănuiţi că în noaptea de 13/14 noiembrie ar fi secţionat şi sustras 300 metri de cablu de telecomunicaţii, amplasat în comuna Seaca de Pădure. După comiterea faptei, cei trei s-ar fi deplasat pe un câmp din apropierea comunei Carpen, unde ar fi ars cablul, în vederea obţinerii metalului de cupru aflat în interior”, au explicat oamenii legii.

Tot marţi, poliţiştii de la Secţia Rurală Breasta au descins la domiciliile suspecţilor. Poliţiştii spun că au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. După audieri, tinerii de 18 şi 22 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai explicat că inculpaţii urma să fie duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Tâlhăria calificată

Potrivit Codului Penal, furtul calificat, cum ar fi furtul comis în timpul nopţii sau de o persoană mascată, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă furtul a fost comis prin violare de domiciliu sau de o persoană înarmată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă au fost sustrase componente ale sistemelor de irigaţii, ale reţelelor electice sau cabluri, linii şi instalaţii de telecomunicaţii, pedeapsa este cuprinsă între 3 şi 10 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS