10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUcrainenii au atacat cu o dronă navală portul rusesc Novorossiysk

Ucrainenii au atacat cu o dronă navală portul rusesc Novorossiysk

Ucrainenii par să fi desfășurat un nou atac cu o dronă maritimă, de data aceasta la terminalul petrolier al marelui port rusesc Novorossiysk.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o explozie ce a avut loc în port, în timp ce informațiile și știrile pe această temă sunt șterse de pe site-urile de știri rusești.

„Dronele maritime ucrainene pot ajunge acum la o bază a marinei rusești considerată până acum ca fiind sigură. Atunci când dronele (USV) au fost folosite pentru a ataca Sevastopolul la 29 octombrie, ele au dus la o schimbare majoră în operațiunile Marinei ruse.

Amenințarea este considerată atât de gravă încât au fost adăugate noi mijloace de apărare în Sevastopol, transmite Hotnews. Iar Marina rusă, care la începutul războiului domina Marea Neagră, abia dacă mai iese din port. Acum, această amenințare a ajuns la o altă bază importantă a Marinei ruse, la Novorossiysk”, subliniază analistul naval HI Sutton de la Naval News.

Rușii susțin că informația este falsă

Informațiile privind un atac cu drone asupra terminalului petrolier Sheskharis din apropierea orașului rus Novorossiysk, operat de compania petrolieră rusă Transneft, sunt false, a susținut vineri purtătorul de cuvânt al companiei, Igor Demin.

„Informația privind atacul unei drone maritime asupra terminalului petrolier Sheskharis este falsă. Nu există nicio pagubă”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În ciuda reacției ruse, Naval News subliniază că informațiile privind Novorossiysk sunt plauzibile și credibile și că atacul a avut loc. „Chiar și un atac de mică amploare, care produce pagube limitate sau nu produce pagube, ar putea avea consecințe enorme pentru Rusia. Atacarea infrastructurii petroliere are sens din punct de vedere strategic pentru Ucraina. Rusia a vizat în mai multe rânduri industria și infrastructura civilă ucraineană, făcând chiar din aceasta o strategie. Chiar și fără a deteriora infrastructura, acest atac ar putea afecta capacitatea Rusiei de a exporta țiței”, subliniază Naval News.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS