10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment15 turci şi afgani, descoperiţi ascunşi în două tiruri, la Nădlac

15 turci şi afgani, descoperiţi ascunşi în două tiruri, la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din Nădlac II au prins 15 cetăţeni din Turcia şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două tiruuri care mergeau în vestul Europei.

„S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, ambii conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier şi granule din plastic pentru societăţi comerciale din Belgia şi Marea Britanie. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 15 cincisprezece cetăţeni străini”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de migranţi din Turcia şi Afganistan, care „intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei”.

În ambele cazuri, autorităţile fac cercetări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS