11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAmenzi uriașe date de doi inspectori ANAF unor localnici care vindeau fructe la poartă

Amenzi uriașe date de doi inspectori ANAF unor localnici care vindeau fructe la poartă

Amenzi uriașe date de doi inspectori ANAF unor localnici care vindeau fructe la poartă. Directorul ANAF, Lucian Heiuș, a condamnat acțiunile a doi inspectori ANAF din Deva care au amendat cu câte 30.000 de lei patru oameni care vindeau „mere și struguri” în fața casei lor. Măsurile luate de inspectori „aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă”, spune Heiuș.

Inspectorii ANAF au dat amenzile pentru comerțul cu fructe și țuică. Cei patru oameni au primit câte 10.000 de lei amendă, iar pentru trei litri de țuică au mai primit câte 20.000 de lei. Șeful ANAF a criticat dur aceste măsuri, spunând că îi „este rușine că asemenea oameni lucrează la ANAF și că așa înțeleg că se luptă împotriva marii evaziuni fiscale”.
În urma acestui incident, directorul general adjunct care coordonează antifrauda de la Deva a fost înlocuit, iar de luni, Direcția de Integritate va cerceta modul în care își desfășoară activitatea „acesti doi inspectori și cum își permit să amendeze niște oameni cu asemenea sume”. Inspectorii vor fi „aspru sancționați”, iar cei patru oameni care au fost amendați pot să facă plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare, spunând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea amenzilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS