5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtena: Un zbor al Emirates, întrerupt după o alertă a CIA

Atena: Un zbor al Emirates, întrerupt după o alertă a CIA

Autoritățile elene au fost în alertă maximă pe aeroportul Eleftherios Venizelos din Atena, după ce Agenția Centrală de Informații (CIA) a informat despre prezența unui bărbat saudit suspect la bord. 

Puțin după ora 20:00 GMT, avionul Emirates, escortat de două avioane de luptă, a aterizat înapoi pe aeroportul Eleftherios Venizelos din Atena pentru verificări de securitate, potrivit greekreporter.com.

Zborul Emirates către Dubai nu a avut voie să decoleze de pe aeroportul Eleftherios Venizelos și toți pasagerii au fost verificați amănunțit din motive de securitate, dar nu a fost găsit nimic suspect, au spus surse din poliție. Deoarece nu a fost găsit nimic suspect, avionul a decolat în cele din urmă spre Dubai la ora 22:06 GMT.

Tot joi, celălalt zbor, Emirates EK 209, a reușit să decoleze spre Newark. În timp ce era deasupra Sardiniei, acest avion a făcut semn să se întoarcă la aeroportul din Atena. Este deja în curs de aterizare. Nici Franța, nici Italia nu au permis ca avionul să aterizeze pe niciunul dintre aeroporturile lor. Avionul trebuia să se întoarcă la Atena „El. Venizelos.” Calea de zbor a aeronavei este afișată pe hărțile de mai jos.

Din momentul în care a intrat în spațiul aerian național, zborul EK 209, care transporta 228 de pasageri și 18 membri ai echipajului, a fost însoțit de două F16 ale Forțelor Aeriene Elene. Acestea sunt avioane compacte de luptă multirol. Aceste avioane de luptă au decolat la 21:09 GMT de la baza Souda. Avionul Emirates se afla la 120 de mile sud-vest de Kalamata când avioanele de luptă, cu capacități de lansare de rachete, au primit ordin să decoleze. NATO a dat ordinul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS