7.3 C
Craiova
vineri, 1 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling

Percheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling

-

Poliţiştii şi procurorii ieşeni au făcut, astăzi, percheziţii la o grupare care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modeling, victimele fiind exploatate sexual prin constrângere şi abuz emoţional.

Gruparea a acţionat în perioada 2000 – 2016, dosarul fiind deschis în 2021. Cinci victime au fost identificate până în prezent, potrivit DIICOT.

„La data de 09.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iaşi efectuează 5 percheziţii în municipiul Iaşi la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în anul 2021 ca urmare a declinării competenţei de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modeling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional). Până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier pe Centura de Nord a Craiovei

Un accident rutier s-a petrecut, în această dimineață, pe...

ȘTIRI GdS