21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPasager în tren, deţinător de canabis, depistat la PTF Curtici

Pasager în tren, deţinător de canabis, depistat la PTF Curtici

Polițiștii de frontieră din Curtici au depistat asupra unui cetățean francez, pasager în trenul care circulă pe relația Budapesta-București, aproximativ 35 de grame de substanţă vegetală, presupusă a fi canabis, ambalate în trei pungi transparente.

Se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri în vederea consumului propriu, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ieri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația Budapesta-București, un cetățean francez de 41 de ani.

În urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră, s-a constatat că în interiorul bagajului de mână se aflau trei pungi transparente din plastic, care conţineau o substanță vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înțepător.

Existând suspiciuni că respectiva substanță este interzisă la deținere, cetățeanul francez a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări şi verificări suplimentare.

S-a solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Arad și s-a stabilit că cele trei pungi transparente conţin muguri de substanţă vegetală, presupusă a fi canabis şi cântăresc aproximativ 35 de grame.

În cauză se efectuează cercetări de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS