25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţist bulgar, împuşcat mortal la graniţa cu Turcia

Poliţist bulgar, împuşcat mortal la graniţa cu Turcia

Un poliţist bulgar, care patrula la graniţa cu Turcia în contextul unei puternice presiuni migratorii, a fost ucis luni seara de focuri de armă trase de pe teritoriul turc, a anunţat marţi guvernul de la Sofia, conform Reuters.

Un polițist bulgar a fost împușcat mort la granița cu Turcia, în partea de sud-est a țării, într-un schimb de focuri cu un presupus grup de migranți, a declarat marți ministrul de Interne Ivan Demerdzhiev.
Incidentul a avut loc luni, la ora 20.30, când au fost trase focuri din teritoriul turc asupra unui ofițer de poliție de frontieră și a unui soldat care patrula pe o porțiune a graniței în apropierea satului Golyam Dervent, a spus Demerdzhiev.
Polițistul, care inspecta gardul de la graniță, a observat o tăietură şi atunci s-a tras asupra lui. Bărbatul a murit pe loc. Militarul, care nu a fost rănit, a răspuns la foc după ce a auzit 10 până la 15 împușcături, iar un grup format din presupuși imigranți s-a retras, au spus oficialii.

„Este un act criminal, o agresiune extremă… Acesta este primul atac cu arme de foc al migranților”, a declarat reporterilor Dermendzhiev, care s-a grăbit la locul incidentului.
„De acum înainte, vom fi intransigenți față de oricine pune în pericol sănătatea și viața ofițerilor noștri”, a spus el.
Dermendzhiev a spus că autoritățile turce s-au angajat să coopereze și să-i caute pe autori și că le va cere să combată mai activ rețelele de trafic de ființe umane.

Bulgaria a desfășurat aproximativ 350 de militari de-a lungul graniței sale de sud cu Turcia și Grecia pentru a ajuta poliția de frontieră să lupte împotriva afluxului de migranți în creștere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS