16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Razie pe şoselele din Mehedinţi

(VIDEO) Razie pe şoselele din Mehedinţi

-

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Mehedinţi au acționat în acest sfârșit de săptămână pe linia siguranței rutiere, cu precădere pentru verificarea legalității transportului rutier public de mărfuri și persoane.

În urma activităților desfășurate au fost controlate peste 100 vehicule care efectuau transport marfă și 11 vehicule care efectuau transport persoane, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 59.000 de lei.

Cu tahograful modificat

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 35 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 6, dotată cu aparatură tahograf digital care manipula abuziv aparatul tahograf prin folosirea unui dispozitiv ilegal tip telecomandă care prin acționarea unui buton altera datele înregistrate de aparatura tahograf, în sensul că înregistra activitatea de odihnă în mers.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 27 de ani, din comuna Cornea, județul Caraș-Severin în timp ce conducea o autoutilitară pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta-Turnu Severin, dotată cu aparatură tahograf digital care a manipula abuziv aparatul tahograf prim amplasarea unui dispozitiv ilegal tip Magnet la impulsorul cutiei de viteze, conducând la alterarea datelor de înregistrare.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 23 de ani din comuna Cotmeana, județul Argeș în timp ce conducea o autoutilitară pe DN6, în localitatea Gura Văii, dotată cu aparatură tahograf digital care a manipula abuziv aparatul tahograf prim amplasarea unui dispozitiv illegal tip magnet la impulsorul cutiei de viteze, conducând la alterarea datelor de înregistrare.

Față de cei trei s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 9000 de lei. Ca măsură complementară imobilizarea până la îndeplinirea condițiilor legale pentru continuarea transportului.

Transport internațional contra cost cu depășiri ale dimensiunilor maxime admise

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 66 de ani, din orașul Recaș, județul Timiș în timp ce conducea o autoutilitară pe DN6 efectuând transport internațional contra cost cu depășiri ale dimensiunilor maxime admise, acest tip de transport fiind interzis în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale între orele 06.00-20.00.
Față de bărbat s-a luat măsura sancționării contravenționale, iar ca măsură complementară imobilizarea până la îndeplinirea condițiilor legale pentru continuarea transportului.

Transport în regim de taxi, fără autorizaţie

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN 6, în localitatea Gura Văii, un bărbat de 50 de ani, din Comuna Husnicioara în timp ce transporta pe ruta Italia-România persoane contra-cost cu un autoturism, fără a deține autorizație tip „Taxi” valabilă.
Față de bărbat s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 6000 lei și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni, reținându-se totodată, plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 6, efectuând transport internațional contra cost cu depășiri ale dimensiunilor maxime admise, acest tip de transport fiind interzis în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale între orele 06.00-20.00.

Față de bărbat s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 2000 lei, iar ca măsură complementară imobilizarea până la îndeplinirea condițiilor legale pentru continuarea transportului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS