21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj9 vagoane cu cărbune au deraiat. Călătorii vor fi transbordaţi între Filiași - Coțofeni

9 vagoane cu cărbune au deraiat. Călătorii vor fi transbordaţi între Filiași – Coțofeni

9 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele au deraiat la ieșire din halta Răcari.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele. Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni.

Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Transbordarea auto va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS