17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Vâlcea: Cercetaţi pentru înşelăciune, fals informatic şi spălare de bani

(VIDEO) Vâlcea: Cercetaţi pentru înşelăciune, fals informatic şi spălare de bani

-

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, efectuează 7 percheziții domiciliare, în județ, într-o cauză vizând activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals informatic și spălarea banilor.

În perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2022, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți 36 de membri, care ar fi deschis conturi bancare în Slovacia, Germania, Spania, Polonia și Olanda.

Aceste conturi ar fi fost puse la dispoziția unei alte grupări infracționale organizate, cu scopul de a fi utilizate, în vederea colectării sumelor de bani achitate de persoanele vătămate, ca preț al unor produse cu privire la care ar fi fost postate online anunțuri fictive de vânzare sau închiriere.

Conturile bancare ar fi fost folosite atât în vederea colectării sumelor de bani obținute în această modalitate, cât și pentru transferarea acestora către alte conturi, în vederea ascunderii origini lor ilicite.

Valoarea prejudiciului cauzat în această modalitate este de aproximativ 2 milioane de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, vor fi conduse, în vederea audierii, 20 de persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS