22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraioveanul care şi-a ucis părinţii rămâne în arest

Craioveanul care şi-a ucis părinţii rămâne în arest

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui craiovean de 28 de ani, acuzat de omor asupra unui membru de familie. Potrivit oamenilor legii, la începutul lunii septembrie, suspectul şi-ar fi ucis părinţii, în locuinţa lor din comuna Mârşani. Victimele au fost găsite fără viaţă câteva zile mai târziu, după sesizarea unei vecine.

Poliţiştii doljeni au explicat că o vecină a victimelor a sesizat fatul că aceştia nu au mai fost văzuţi de câteva zile.

„La data de 13 septembrie, ora 13.00, polițiștii Secției nr. 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați de o femeie din comuna Mîrșani, cu privire la faptul că vecinii săi, un bărbat de 61 de ani și o femeie de 50 de ani, nu au mai fost văzuți din data de 8 septembrie. La fața locului s-au deplasat polițiștii însoțiți de tehnician criminalist, iar în imobil, pe pat, au fost găsite cele două persoane decedate, cadavrele fiind în stare de putrefacție”, au precizat poliţiştii doljeni.

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cele două cadavre au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei. Medicul legist a stabilit că moartea victimelor a fost violentă.

Şi-a ucis părinţii şi a plecat la Craiova

În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbatul şi femeia au fost ucişi de fiul lor, un craiovean de 28 de ani.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că fiul victimelor, un tânăr de 28 de ani, din municipiul Craiova, în perioada 8-9 septembrie 2022, ar fi aplicat multiple lovituri celor două victime în zona capului, folosind un obiect dur, după care ar fi părăsit imobilul”, au mai precizat oamenii legii.

După audieri, pe 13 septembrie, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru omor asupra unui membru de familie.

Arestat pentru omor asupra unui membru de familie

Pe 14 septembrie, după o noapte petrecută în arest, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei nu a fost contestată de craioveanul de 28 de ani.

Ulterior, în octombrie, procurorii au cerut instanţei de judecată prelungirea mandatului de arestare. Judecătorii au prelungit cu 30 de zile măsura preventivă.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de la lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte măsura arestării preventive sub imperiul căreia se află inculpatul D.F., pe o durată de 30 zile, începând cu data de 14.10.2022 până la data de 12.11.2022 inclusiv”, a dispus instanţa. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost contestată de inculpat.

Potrivit legii, dacă omorul este săvârşit asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei se majorează cu o pătrime. Omorul comis asupra a două sau mai multor persoane se pedepseşte cu detenţia pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS