15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎnregistrările cutiei negre a elicopterului Puma, cu ultimele clipe ale echipajului, arată că Armata a mințit

Înregistrările cutiei negre a elicopterului Puma, cu ultimele clipe ale echipajului, arată că Armata a mințit

Ziarul Libertatea a publicat, la 7 luni de la accidentul aviatic în urma căruia 8 oamnei au murit, înregistrările cutiei negre a elicopterului Puma, cu ultimele clipe ale echipajului. Aceste înregistrări arată că MApN a minţit.
Stenogramele transcriu părțile importante ale discuțiilor din interiorul elicopterului, captate de „înregistratorul protejat de date”, așa cum se precizează în document. E vorba despre „cutia neagră”, care adună peste 200 de parametri de zbor, dar și conversațiile din aeronava 57 – acesta a fost codul zborului.
Toată transcrierea o puteţi citi aici:

https://www.libertatea.ro/investigatii/inregistrari-cutia-neagra-elicopter-puma-ultimele-clipe-armata-mintit-4309338

În seara de miercuri, 2 martie 2022, Armata Română a pierdut 8 oameni, primul dintre ei în avionul MiG și încă 7 în elicopterul plecat ca să-l salveze pe primul pilot. MApN a dat un comunicat oficial: „Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei MiG 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS