20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElev ucis de maşină pe o trecere de pietoni din Bucureşti

Elev ucis de maşină pe o trecere de pietoni din Bucureşti

Un elev de liceu a fost lovit în plin de o mașină marţi seară, în drum spre casă, în timp ce traversa strada într-un cartier din București.

Nenorocirea s-a întâmplat în jurul orei 19:20, pe şoseaua Antiaeriană. Şoferul circula dinspre Rond Alexandria către Calea 13 Septembrie, iar în intersecţia cu strada Cojocaru Elena şi Vasile nu l-ar fi observat pe tânăr şi l-a fi lovit în plin. În urma impactului, băiatul a fost aruncat la aproximativ 4 metri distanță.

În urma impactului, pietonului i-au fost aplicate manevre de resuscitare la fața locului, din nefericire fără rezultat favorabil, fiind declarat decesul acestuia.

Conducătorul auto, în vârstă de 69 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

Cercetările sunt continuate de către Brigada Rutieră sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

Protest spontan al locuitorilor din zonă

Revoltați, locuitorii din zonă au făcut un protest spontan. Zeci de oameni au rămas pe trecerea de pietoni aproape două ore, timp în care pe stradă s-au format cozi de mașini, iar polițiștii au fost nevoiți să redirecționeze șoferii pe alte rute, informează StirileProtv.

Oamenii spun că acolo au loc numeroase accidente şi că au cerut de mai multe ori amplasarea unor semafoare și limitatoare de viteză, pentru că șoferii circulă cu viteză, însă… fără rezultat.

”Tânărul care a decedat în seara aceasta mi-a fost prieten, îl cunoșteam foarte bine și din ce pot spune e șocant cum atâtea cruci pe marginea trotuarului nu ridică un semn de întrebare primăriei să monteze măcar un limitator de viteză sau cel puțin un semafor”, a spus un prieten al băiatului mort. 

În urmă cu aproximativ trei luni, tot pe Șoseaua Antiaeriană, un tânăr în vârstă de 26 de ani și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina în copac din cauza vitezei excesive. 

”Uitați-va ce stradă lungă, și nu este semaforizată absolut deloc, pe aici se circulă și cu 120 la oră. Mai multe persoane spun că aici se întâmplă des astfel de accidente. Da, sunt, dacă va uitați, exact acolo unde a murit, e încă o cruce”, spune revoltat un trecător. 

„Eu traversez pe la trecerea din 13 (Septembrie – n.r.), care are semafor. Pentru că mie mi-e frică să traversez aici. E foarte periculos”, a declarat o adolescentă

Oamenii sunt revoltați de lipsa semaforizării

Locuitorii din zonă sunt revoltaţi, mai ales că au făcut nenumărate sesizări.

„Răspunsurile lor sunt că pe aici trece RATB și nu se pot pune limitatoare. Am fost persoane care am fost de acord să suportăm, să împărțim cheltuiala”, a declarat o femeie.

„Am primit răspunsuri, da, o să luăm în considerare acest aspect. Nu s-a întâmplat nimic. Și în fiecare săptămână au loc accidente pe trecerile de pietoni”, a spus altă localnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS