14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinţi: Incendiu la o locuinţă din Costeşti

Mehedinţi: Incendiu la o locuinţă din Costeşti

Pompierii mehedințeni au intervenit și pentru stingerea a două incendii manifestate la o casă de locuit și un autoturism.

Primul incendiu a izbucnit luni, după-amiază, la o casă de locuit din localitatea Costești, comuna Balta. La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență două echipaje de pompieri din cadrul subunității Baia de Aramă, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, acesta cuprinzând acoperișul casei, pe o suprafață de circa 50 mp, tâmplăria și planșeul a două încăperi. Aceștia au împiedicat extinderea flăcărilor la alte două camere și au evacuat două butelii, înlăturând riscul producerii unor explozii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, nefiind înregistrate victime.

În această dimineață, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Comanda.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului. Aceștia au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea lui la întregul autoturism. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Sfaturi

Pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență generate de exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, le reamintim cetățenilor câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate:

  • efectuarea lucrărilor de întreţinere, revizii şi reparaţii se va face de către personal autorizat;
  • se vor folosi instalaţiile electrice fără defecţiuni sau improvizaţii, cu protecţia corespunzătoare faţă de materialele combustibile din spaţiul în care sunt utilizate;
  • se vor utiliza aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie fără defecţiuni sau improvizaţii și fără a suprasolicita reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS