4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentMedic acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară

Medic acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară

Un grav caz de malpraxis este anchetat de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti. O femeie acuză un medic ginecolog de la maternitatea Polizu din Capitală că i-ar fi lăsat bebeluşul, o fetiţă născută prematur la şase luni, să moară. Pruncul a fost găsit în final de o asistentă, care a sesizat că trăieşte şi l-a dus de urgenţă la incubator.

La adresa medicului respectiv au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară. Avocatul Adrian Cuculis afirmă că acesta este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că e audiat vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape, conform News.ro. 

„Cele explicate mai sus, şi care sunt extrem de precise, au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea,toate actele întocmite pentru ‘mortul viu’, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, precizează Cuculis. 

Există o anchetă penală în curs

Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur.  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat la un post de televiziune că există o anchetă penală în curs. 

Managerul INSMC „Alessandrescu – Rusescu”, Oana Toader, anunţă că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului, după încheierea anchetei. Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „de la producerea incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi face anchetă

După apariția acuzațiilor, Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) s-a autosesizat și a declanșat o cercetare disciplinară, vineri, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la cazul de la Maternitatea Polizu.

“Colegiul Medicilor din Municipiul București afirmă CATEGORIC că o astfel de situație, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este INADMISIBILĂ. Trebuie, însă, înainte de orice afirmație, așteptat REZULTATUL OFICIAL al anchetei autorităților competente. Precizăm că la CMMB, până în prezent, nu este înregistrată o sesizare pe marginea acestui caz. În numele Biroului Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din Municipiul București”, a transmis Colegiul Medicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS