6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă tiruri încărcate cu peste 23 de tone de deşeuri, oprite la frontieră

Două tiruri încărcate cu peste 23 de tone de deşeuri, oprite la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, a două mijloace de transport încărcate cu peste 23 de tone de deșeuri constând în componente electrice, electronice și cauciucuri second-hand.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor în astfel de situaţii.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri ce constau în componente electrice, electronice și cauciucuri second-hand de la societăți comerciale din Germania pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 23 de tone de deșeuri ce constau în aparaturi electrice, electronice și cauciucuri second-hand, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În ambele situaţii, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS