2.3 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCetăţean turc, sub control judiciar pentru trafic de droguri

Cetăţean turc, sub control judiciar pentru trafic de droguri

Instanţele de judecată au dispus menţinerea controlului judiciar faţă de un cetățean turc, judecat pentru trafic internațional de droguri de mare risc. Pe 1 februarie, în tirul pe care bărbatul îl conducea, polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit 81 kilograme de opiu, cu o valoare de piaţă de peste 1,5 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au explicat că drogurile au fost găsite sub paravântul cabinei tirului condus de cetățeanul turc, de 48 de ani. Şoferul transporta mase plastice și circula pe ruta Turcia-Germania.

”La data de 01.02.2022, inculpatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, pe sensul de intrare în România, la volanul unui autocamion. Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontiera din cadrul SPF Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai multe pachete ambalate în saci de plastic, ce conțineau cantitatea de aproximativ 81 de kilograme de opiu, cu o valoare de piață de peste 1.500.000 euro”, au precizat anchetatorii. La acțiune au participat și ofițeri de combatere a criminalității organizate.

Sub control judiciar pentru trafic de droguri

Ulterior, după audieri, șoferul turc a fost reținut de procurorii DIICOT pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Suspectul a fost arestat preventiv pe 2 februarie. Ulterior, în iulie, inculpatul a fost plasat sub control judiciar printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova. Măsura preventivă a fost prelungită de Tribunalul Dolj pe 13 septembrie. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, judecătorii craioveni au respins ca nefondată contestaţia cetăţeanului turc.

Între timp, la jumătatea lunii aprilie, inculpatul a fost deferit justiţiei de procurorii DIICOT. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, iar în prezent este în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS