4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi de aproape 100.000 de lei într-o acțiune în forță a poliției

Dolj: Amenzi de aproape 100.000 de lei într-o acțiune în forță a poliției

Polițiștii din Dolj au organizat, noaptea trecută, o acțiune în forță, în timpul căreia s-au dat amenzi totale în valoare de aproximativ 100.000 de lei. „În noaptea de 24/25 septembrie, în intervalul orar 22.00-02.00, în județul Dolj, a fost organizată o acțiune cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii au fost angrenați 208 polițiști din cadrul structurilor de ordine publice, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și 49 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova“, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

197 de sancțiuni contravenționale în doar patru ore

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive. De asemenea, s-a urmărit și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 96 de societăți comerciale, au fost legitimate aproximativ 1.025 de persoane, dar și 769 de autovehicule. De asemenea, au fost instituite 35 de filtre rutiere.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.367 de lei, dintre care 167 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 20 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 7 la alte acte normative.

De asemenea, au mai fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind confiscată suma de 2.292 de lei.

20 de permise reținute

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 20 permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni, 7 la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și 4 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Prins la volan cu 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără permis

Printre șoferii prinși în ilegalitate a fost un tânăr de 22 de ani, din municipiul Calafat, a fost depistat de polițiștii Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare, în jurul orelor 23.35, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uturinului, din comuna Desa.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere. Totodată, numerele de înmatriculare provizorii, montate pe autoturism, erau expirate din luna iulie 2021. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cu cuțitul în sala de jocuri de noroc

În timpul aceleiași acțiuni, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe bulevardul Nicolae Romanescu, în timp ce avea asupra sa un cuțit cu lama de aproximativ 10 cm.

De asemenea, un tânăr de 24 de ani a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe strada Amaradia, având asupra sa un box metalic și un spray iritant lacrimogen.

În același timp, doi bărbați de 25 și 35 de ani, ambii din municipiul Craiova, au fost depistați pe bulevardul Ilie Balaci, în apropierea unei săli de jocuri de noroc, având asupra lor câte un briceag cu lamă de 15 cm.

În toate cele patru situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Citește și: Toyota Motor își închide complet fabrica din Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS