12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de șoferi din Dolj, sancționați în ultimele 48 de ore

Peste 100 de șoferi din Dolj, sancționați în ultimele 48 de ore

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au continuat acțiunile tip ’’BLITZ’’, în municipiul Craiova și comunele Călărași și Maglavit

În ultimele 48 de ore polițiștii Inspectoratului de Poliție Judetean Dolj au desfășurat 4 acțiuni tip „Blitz” pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și reducerea cauzelor generatoare de accidente de circulație.

Astfel, polițiștii au acționat în municipiul Craiova, pe DN 54A, în localitatea Călărași și pe DN 56, în localitatea Maglavit, fiind mobilizate efective sporite de polițiști rutieri, de ordine publică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cu ocazia activităților desfășurate, în cadrul celor patru acțiuni, au fost verificate 347 de vehicule, legitimate 392 de persoane și au fost efectuate peste 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.780 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracţiune la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Șofer aflat la volan sub influența băuturilor alcoolice

În ziua de 23 septembrie, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 56, în localitatea Maglavit.

Polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducea cu 125 km/h pe Calea București

Un tânăr de 24 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar, în noaptea de 22/23 septembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea București, din municipiul Craiova, cu viteza de 125 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS