15.3 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentElement de muniţie ridicat de specialiştii ISU Mehedinţi

Element de muniţie ridicat de specialiştii ISU Mehedinţi

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, astăzi, pentru ridicarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, găsit pe un câmp de către un cetăţean, pe raza municipiului Orșova.

Specialiştii pirotehnicieni ai ISU Mehedinți au identificat elementul, un proiectil exploziv, calibru 76 mm, pe care l-au ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este cea de-a noua misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată efectuată de pompierii mehedințeni de la începutul acestui an.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

Recomandări

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie
Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS