39.5 C
Craiova
marți, 16 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAdolescent prins de poliţişti conducând cu 135 km/h

Adolescent prins de poliţişti conducând cu 135 km/h

Un minor în vârstă de 16 ani a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autovehicul cu 135 km/h pe raza municipiului Buzău, fără a deţine permis de conducere, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Potrivit sursei citate, acesta s-ar fi urcat la volan fără încuviinţarea proprietarului autovehiculului.

„În acest caz este vorba de un minor în vârstă de 16 ani, din Buzău, care a fost depistat pe Şoseaua Vadu Paşii în timp ce conducea un autoturism aparţinând unei societăţi comerciale, depăşind viteza legală. Tânărul, care a comis o succesiune de acte infracţionale pentru a conduce, deţine şi recordul de viteză al zilei de ieri, maşina condusă de acesta fiind înregistrată de aparatul radar cu 135 km/h în timp ce rula pe Şoseaua Vadu Paşii, în municipiul Buzău”, se arată într-un comunicat, conform Agerpres.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără a deţine permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Poliţiştii au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că, în urma activităţilor de combatere a indisciplinei în trafic derulate de poliţiştii rutieri, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 44.000 de lei.

„Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 49 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile. Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă (31), conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (20). Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşirea neregulamentară, pentru conducerea unui vehicul pe contrasens şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS