15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbați prinși după ce au păcălit un doljean că a câștigat un premiu și l-au făcut să cumpere un aspirator

Bărbați prinși după ce au păcălit un doljean că a câștigat un premiu și l-au făcut să cumpere un aspirator

3 bărbați din Dolj au fost depistați de polițiști la scurt timp după ce ar fi comis infracțiunea de înșelăciune. Unul dintre acestia a fost prins în timp ce conducea un vehicul sub influența substanțelor psihoactive și deținand fragmente vegetale susceptibile a fi substanțe interzise.

La data de 3 septembrie, polițiștii din cadrul Politiei Oraşului Dăbuleni au fost sesizați de un barbat din comuna Călărași, satul Sărata, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe raza orasului Dăbuleni, ar fi fost înșelat de trei persoane care se deplasează cu o autoutilitară, fără a putea oferi alte detalii.

Păcălit că a câștigat un premiu și convins să plătească

În fapt, din cercetări, a reieșit că bărbatul ar fi fost contactat telefonic de o persoană care i-ar fi relatat că este câstigătorul unui premiu, stabilind să se deplaseze pe strada Dunării, din orașul Dăbuleni, pentru a intra în posesia premiului.

La fața locului, bărbatul ar fi fost abordat de 3 persoane care l-ar fi determinat să achizitioneze cu suma de 2.200 lei un aspirator și un set de trei cutite.

La nivelul Poliției Orasului Dăbuleni au fost constiuite echipe de căutare a autoturismului folosit de cele trei persoane, care a fost, la scurt timp, depistat de polițiști pe raza localității.

Astfel, a fost identificat conducătorul vehicului în persoana unui bărbat de 32 de ani, din Alexandria, județul Teleorman.

De asemenea în vehicul, în calitate de pasageri, polițiștii au identificat și celelalte 2 persoane, respectiv doi tineri de 28 de ani și 23 de ani, primul din Alexandria și cel de-al doilea din comuna Tomești, județul Iași.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit într-o borsetă, o folie de staniol ce continea fragmente vegetale de culoare verde-olive. Totodată, conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul Drugtest care a indicat un rezultat pozitiv pentru cannabis, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înşelăciune, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competenta.

Fragmentele vegetale descoperite, împreună cu documentația întocmită sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri pentru consum propriu și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, urmează să fie înaintate unității competente cu continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS