11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPilotul avionului prăbușit la Lacul Colibița a murit

Pilotul avionului prăbușit la Lacul Colibița a murit

Pilotul avionului uşor care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în lacul de acumulare Colibiţa, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma rănilor suferite, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Pasagerul, un cetăţean german de 45 de ani, s-a ales doar cu răni uşoare şi a refuzat transportul la spital, scrie Agerpres.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului. Acesta era inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. (…) Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază. Manevrele au fost continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate. Echipajele medicale i-au declarat decesul la locul solicitării”, a transmis ISU.

Cetăţeanul german a ieşit singur din aeronavă, conştient şi stabil, prezentând leziuni uşoare.

Din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, la locul prăbuşirii avionului, au fost alocate o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de pompieri cu barcă şi terapia intensivă mobilă SMURD.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat şi un elicopter SMURD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS