17 C
Craiova
miercuri, 28 septembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentRomâni arestaţi în Italia pentru clonare de carduri şi retrageri frauduloase de la bancomate

Români arestaţi în Italia pentru clonare de carduri şi retrageri frauduloase de la bancomate

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a arestat 14 cetăţeni români membri ai unei bande suspectate că a comis 20 de retrageri frauduloase de bani de la bancomate, transmite ANSA.

Banda clona cărţi de credit şi PIN-uri pentru a opera furturi din conturi bancare prin bancomate de pe teritoriul Italiei. Arestările au avut loc la Ancona, în regiunea Marche. Toţi suspecţii sunt cetăţeni români, au vârste cuprinse între 29 şi 59 de ani şi, conform poliţiei italiene, antecedente penale îndelungate, conform Agerpres.

Cu datele furate, hoţii au achiziţionat produse scumpe, inclusiv tablete şi telefoane smart.

Au fost acuzaţi de furt cu circumstanţe agravante

Ei au fost acuzaţi de furt cu circumstanţe agravante, deţinere de bunuri furate şi falsificare de instrumente de plată altele decât numerar. Investigaţiile desfăşurate între septembrie 2020 şi ianuarie 2021 au scos la iveală 20 de infracţiuni, comise în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forli-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara şi Fermo, a mai precizat poliţia.

Cele 20 de victime identificate aveau vârste între 59 şi 89 de ani, menţionează aceeaşi sursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS