17 C
Craiova
miercuri, 28 septembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPolițiștii au protestat în fața MAI

Polițiștii au protestat în fața MAI

Polițiștii au protestat în fața sediului MAI pentru că sunt nemulțumiți din cauza salirizării, în condițiile prețurilor în creștere.  Ei au ieșit în stradă, împreună cu angajați din penitenciare, și săptămâna trecută.

La ora 10.30, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a primit o delegatie a protestatarilor, incluzând conducerea centrală a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual SNPPC.

Discutiile au fost purtate, în principal, pe marginea problemelor generate de neaplicarea integrală a Legii-cadru 153/2017 a salarizării. Ministrul Lucian Bode a precizat că, având în vedere importanța  activitatii MAI, susține aplicarea a 1/2 din restanța existentă în acest moment, adică o tranșă anuală. De asemenea, există o intenție de majorare a sporului de suprasolicitare neuropsihică, de la 10%, la 15%, în cazul în care și alte ministere insistă cu acordarea sporului de complexiate, în cuantum de 15%.

Protestul a continuat

După protestul din fața MAI, sindicaliștii au plecat în fața Ministerului Muncii.

„Ministrul Budăi a coborât la discuții, dar „oferta” domniei-sale nu ne satisface revendicările. Și nici nu ne-a explicat de ce a inițiat un proiect de OUG, prin care ar urma să fie acordate majorări salariale doar unor ministere alese pe sprânceană și INS-ului, în timp ce noi și alte familii ocupaționale am primi praful de pe tobă (cu alte cuvinte, Legea-cadru 153/2017 s-ar aplica din nou discreționar).

Concluzia: CONTINUĂM PROTESTELE!NE VEDEM MÂINE, 17 AUGUST, ORA 10,00, LA GUVERN!

Dacă prim-ministrul Ciucă va merge pe varianta ,,Budăi”, plecăm în marș către sediile centrale ale PSD și PNL, să cerem explicații decidenților politici din actuala Coaliție, pentru care ordinea publică și siguranța cetățeanului se pare că sunt doar vorbe electorale!Vă așteptăm alături de noi, să ne cerem, cu demnitate și curaj, drepturile cuvenite (avem protocol cu Primăria Capitalei, manifestațiile SNPPC sunt perfect legale)!“ au scris sindicaliștii pe pagina de facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS