39.5 C
Craiova
marți, 16 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBulgaria: Un autocar cu 38 de copii şi zece adulţi s-a răsturnat în afara șoselei

Bulgaria: Un autocar cu 38 de copii şi zece adulţi s-a răsturnat în afara șoselei

Un autocar din Serbia a fost implicat duminică seara într-un accident în Bulgaria în care au fost răniţi copii şi adulţi care se aflau la bord, informează dpa.

Accidentul a avut loc în oraşul Stara Sagora din sudul Bulgariei. Autocarul se deplasa spre capitala Sofia când a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat într-un şanţ. Opt copii şi patru adulţi au fost transportaţi la spital, unii cu răni grave, a anunţat ministerul bulgar de interne. Alţi pasageri au fost examinaţi şi au primit tratament medical, informează Agerpres.

Drept cauză a accidentului este suspectată o eroare din partea şoferului, atunci când atenţia acestuia a fost distrasă în autocar, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev pentru postul bTV.

Autocarul pornise spre Belgrad de pe coasta Mării Negre şi avea la bord 38 de copii şi zece adulţi din Serbia. Copiii participaseră la un festival de folclor în staţiunea de pe litoral Slancev Briag (Sunny Beach).

Accidentul are loc la nouă zile după un accident grav petrecut în Bulgaria în care a fost implicat un autobuz din România şi în care au murit patru persoane.

Ministrul Sănătăţii, Assen Medzhidiev, este de aşteptat să ţină un briefing de presă în această dimineaţă pentru a oferi mai multe informaţii despre starea copiilor şi adulţilor sârbi care au fost răniţi în accidentul de pe autostrada Trakia duminică seara. Șaptesprezece copii sârbi au fost duși la spitalul universitar din orașul Stara Zagora, din sudul Bulgariei, duminică seara după accident, a declarat directorul spitalului, prof. Yovcho Yovchev, pentru BTA. Ministerul Sănătății a spus ulterior că opt copii și patru adulți au trebuit să rămână în spital. Nu au fost decedați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS