17.9 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentAcțiune a polițiștilor români și bulgari, la Calafat

Acțiune a polițiștilor români și bulgari, la Calafat

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au acționat, în perioada 5-14 august, împreună cu polițiștii bulgari, în patrule comune, pentru monitorizarea și controlul traficului rutier în regiunea de frontieră Calafat-Vidin.

Oamenii legii susțin că scopul principal al acțiunii a fost prevenirea accidentelor de circulație în zona de trecere a frontierei.

”Polițiștii doljeni au acționat în scopul de a consilia și a acorda sprijin cetățenilor români aflați pe teritoriul bulgar, pentru desfășurarea activităților de patrulare, monitorizare și control al traficului rutier și pentru prevenirea accidentelor de circulație pe arterele rutiere din zona de trecere a frontierei care converg spre/dinspre localitățile Calafat-Vidin.

În cadrul activităților au fost legitimate și verificate peste 225 de persoane, fiind controlate și 157 de autovehicule. Deși rolul polițiștilor a fost unul preventiv, au fost constatate și abateri ale normelor rutiere, fiind aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.220 de lei”, au explicat polițiștii doljeni.

Polițiștii doljeni vor continua să acționeze și în perioada următoare împreună cu partenerii bulgari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS