5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei români morți și cinci răniți într-un accident cu autocarul în Bulgaria

Trei români morți și cinci răniți într-un accident cu autocarul în Bulgaria

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că autorităţile bulgare au informat că procesul de identificare a tuturor victimelor din accidentul de la Veliko Târnovo este încă în desfăşurare, informează News.ro.

Potrivit primelor informaţiilor, autocarul, condus de un cetăţean turc, a lovit maşina cu pasageri care oprise pe banda de urgenţă şi apoi s-a lovit de un copac.  

Sunt patru morţi şi nouă răniţi, unul dintre ei cu răni grave la cap.

Secţiunea de drum a fost temporar închisă, până după-amiază. Poliţia, pompierii şi echipele de intervenţie se află la faţa locului.

Românii răniți vor fi aduși în țară

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi. 

„Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei până în prezent, în urma acestui accident, patru persoane, între care trei cetăţeni români, au decedat şi nouă au fost rănite. 

Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă.

Ancheta autorităţilor bulgare cu privire la acest accident este în desfăşurare. O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Tarnovo pentru a acorda asistenţă consulară.Autorităţile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfăşurare”, a transmis MAE.

„Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10.50 pentru cei cinci pacienţi. Am trimis un elicopter a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite şi urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa.

Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă la Digi 24.

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS