8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer de tir cu alcoolemie record, la judecată

Şofer de tir cu alcoolemie record, la judecată

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 47 de ani, şofer de tir, care a fost depistat de poliţişti conducând cu o alcoolemie de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au explicat că bărbatul a adormit la volan, în timp ce conducea. Incidentul a avut loc în seara zilei de 23 mai, pe strada Râului din Craiova.

Potrivit oamenilor legii, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat recoltarea de probe biologice.
„În seara zilei 23 mai, ora 19.40, polițiștii Biroului Rutier Craiova, au depistat un bărbat de 47 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe strada Râului, din municipiul Craiova. Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat oameii legii.

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru refuzul recoltării de mostre biologice.

A adomit la volan şi a fost trezit de poliţişti

Incidentul a fost făcut public şi de Poliţia Română. Oamenii legii au explicat într-o postare pe Facebook că şoferul a fost trezit de poliţiştii de la rutieră.

„Pe cât de halucinant, pe atât de adevărat, aceasta fiind o valoare cât se poate de reală! Protagonistul, un șofer de camion, a fost găsit… nici noi nu știm cum să vă explicăm… A adormit, conducând camionul! Ne bucurăm că astfel i s-a încheiat traseul, trezit de colegii noștri din Dolj. Învățătura o trageți voi! Reamintim: Ai consumat alcool? Stai acasă, NU alimenta drumurile țării cu accidente!”, a transmis Poliţia Română.

Şofer de tir cu alcoolemie record, la judecată

Două zile mai târziu, pe 25 mai, oamenii legii au dispus reţinerea craioveanului de 47 de ani. O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins solicitarea anchetatorilor şi a dispus punerea în libertate a inculpatului.
Bărbatul de 47 de ani a fost deferit justiţiei pe 1 august, pentru refuzul recoltării de probe biologice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS