16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCăutat pentru furturi comise în Germania, prins în comuna Malu Mare

Căutat pentru furturi comise în Germania, prins în comuna Malu Mare

Curtea de Apel Craiova a dipus arestarea unui tânăr de 20 de ani, din Malu Mare, pe numele căruia autorităţile din Germania au emis un mandat european de arestare. Suspectul este cercetat pentru comiterea mai multor furturi pe teritoriul Germaniei.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că suspectul a fost depistat în urma unei acţiuni organizate pe 2 august, de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune pentru localizarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii şi punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă, de executare a pedepsei închisorii ori executare a mandatelor europene de arestare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coșoveni – Post Poliţie Malu Mare au depistat pe raza comunei Malu Mare, un tânăr de 20 de ani, din localitate, față de care autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, au precizat oamenii legii.

Arestat preventiv pentru 15 zile

În cursul zilei de marţi, suspectul a fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ieri, după o noapte petrecută în arest, tânărul a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dispune arestarea provizorie în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania a persoanei solicitate M.A.G. pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 03.08.2022 şi până la data de 17 august 2022, inclusiv”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS