21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Americanii l-au ucis pe teroristul Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida

(VIDEO) Americanii l-au ucis pe teroristul Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida

-

Americanii îl cunoșteau pe Ayman al-Zawahiri ca fiind numărul 2 al Al-Qaida, adjunctul cu ochelari și barbă stufoasă al lui Osama bin Laden.

Dar, în realitate, creierul și mâinile pline de sânge ale lui Ayman al-Zawahiri au condus cea mai cunoscută mișcare teroristă din lume, potrivit www.washingtonpost.com.
Zawahiri,de 71 de ani, a fost ucis într-o lovitură cu drone a CIA la Kabul în weekend, potrivit unor oficiali.

Într-o declaraţie în faţa națiunii, președintele Biden a confirmat decesul și a numit atacul o „lovitură de precizie” care nu a provocat victime civile.
Considerat creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001, care au făcut aproape 3.000 de morţi în SUA, acesta a preluat conducerea organizaţiei teroriste după moartea lui Osama bin Laden în 2011, eliminat de un comando american în Pakistan.

Departamentul de Stat de la Washington oferise o recompensă de până la 25 de milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea sau condamnarea liderului al-Qaida.

Lichidarea lui Ayman al-Zawahiri vine la aproape un an de la retragerea haotică a forţelor americane din Afganistan, care a permis talibanilor să preia din nou controlul asupra ţării după douăzeci de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Se oprește căldură în Craiova

Se oprește căldură în Craiova. Termo Urban Craiova sistează...

ȘTIRI GdS