15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi „carderi” bulgari, condamnaţi definitiv la Craiova

Doi „carderi” bulgari, condamnaţi definitiv la Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova respins apelul formulat de un cetăţean bulgar acuzat de comiterea de fraude informatice. Bărbatul a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunile comise. În acelaşi dosar a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare un alt cetăţean bulgar. Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi în iunie 2019, după ce montaseră dispozitive pentru copierea datelor cardurilor de credit pe un bancomat din Craiova.

Procurorii DIICOT din Craiova anunţau, în iunie 2019, reţinerea a doi cetăţeni bulgari. Aceştia au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive informatice și deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori.
Cercetările în acest dosar au fost începute după ce, pe 1 iunie 2019, un dispozitiv artizanal pentru copierea datelor cardurilor de credit a fost găsit pe un bacomat Raiffeisen Bank din Craiova.
În urma anchetei, procurorii DIICOT au stabilit că cei doi inculpaţi au acţionat în mai multe oraşe din România.

„Începând cu luna iunie 2019, inculpații D.M.V. și H.D.V. au montat și ridicat mai multe dispozitive tip skimmer și dispozitive de înregistrare video a tastării codului PIN, pe diferite ATM-uri amplasate în mai multe orașe de pe teritoriul României, cu scopul de a înregistra datele cardurilor bancare care utilizau bancomatul și, împreună cu codul PIN tastat și înregistrat de camera video, de a falsifica instrumentele de plată electronică în vederea efectuării unor retrageri frauduloase de numerar”, au precizat anchetatorii.

Cei doi bulgari au fost prinşi în flagrant, în timp ce instalau dispozitive de skimming pe un ATM din Drobeta Turnu Severin.

Aparatură montată pe bancomate din agenţii bancare

Anchetatorii au stabilit că, de regulă, unul dintre inculpaţi se ocupa cu montarea aparaturii.
„Ca mod de operare s-a reținut faptul că, în timp ce unul dintre inculpați asigura paza, celălalt inculpat intra în interiorul agențiilor bancare, unde monta pe ATM un dispozitiv de culoare verde, cu o decupătură pe mijloc. Dispozitivul era montat peste fanta de introducere a cardului bancar. Inculpatul monta şi un dispozitiv artizanal de culoare gri, de aproximativ 8×8 cm, destinat înregistrării video a codurilor PIN tastate de utilizatorii ATM-ului”, au mai precizat anchetatorii.

Cei doi bulgari au fost reţinuţi pe 23 iunie 2019. În aceeaşi zi au fost arestaţi preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Inculpaţii au fost arestaţi preventiv până în ianuarie 2020.

Doi „carderi” bulgari, condamnaţi cu suspendare

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în octombrie 2019. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul lunii martie 2021.
Cei doi cetăţeni bulgari au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi. Au primit pedepse de un an şi şapte luni, respectiv doi ani şi opt luni. Pedepsele sunt cu suspendare. Instanţa a mai dispus ca inculpaţii să preszeze muncă în folosul comunităţii la SC Salubritate Craiova sau la Compania de Apă. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de unul dintre inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. În iunie, anul acesta, instanţa i-a respins apelul. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS