4 C
Craiova
joi, 1 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 18 morţi într-o operaţiune a poliţiei împotriva crimei organizate într-o favela din Rio de Janeiro

(VIDEO) 18 morţi într-o operaţiune a poliţiei împotriva crimei organizate într-o favela din Rio de Janeiro

-

Cel puţin 18 persoane au murit joi în cursul unei operaţiuni a poliţiei împotriva crimei organizate în favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro, a anunţat poliţia civilă, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Dintre cele 18 persoane ucise, 16 sunt „suspectate” că aparţin unor bande criminale, o femeie de 50 de ani din favela şi un membru al forţelor de ordine în vârstă de 38 de ani, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei în cursul unei conferinţe de presă.
Biroul Apărătorului Drepturilor şi Comisia pentru Drepturile Omului a Baroului din Brazilia au declarat separat că dispun de informaţii privind un total de 20 de morţi, între care poliţistul şi femeia.

Aproape 400 de membri ai forţelor de securitate au efectuat operaţiunea

Aproape 400 de membri ai forţelor de securitate au efectuat această operaţiune, cu mai multe vehicule blindate şi patru avioane, într-o favela imensă pentru a se confrunta cu o bandă specializată în furt de vehicule pentru transportul mărfurilor.

Anterior, autorităţile au semnalat moartea a cinci persoane în acest district, o scenă obişnuită a ciocnirilor mortale între forţele de securitate şi bandele crimei organizate, în special în traficul de droguri.

Locuitorii au reclamat presei locale operaţiunea poliţiei, în cursul căreia unele locuinţe ar fi fost invadate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Cinci răniți, între care doi copii, într-un accident...

Cinci persoane, între care doi copii, au fost rănite...

ȘTIRI GdS