12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimarul din Sărățeni, fiica lui și un localnic, morți după ce au intrat într-o fosă septică

Primarul din Sărățeni, fiica lui și un localnic, morți după ce au intrat într-o fosă septică

O tragedie s-a petrecut miercuri seară în județul Mureș, după ce primarul comunei Sărățeni, fiica acestuia dar și un consătean au murit după ce au căzut într-o fosă septică.

Un alt bărbat a fost transportat în stare gravă cu elicopterul la spital. Salvatorii ajunși la fața locului au scos victimele inconștiente și au început manevrele de resuscitare.

Alarma s-a dat după ora 19:00. Patru oameni au rămas captivi într-o fosă septică, adâncă de 3 m. Proprietarul, un vecin, primarul din localitate și fiica acestuia au coborât rând pe rând în încercarea de a se salva reciproc, însă niciunul nu a mai reușit să iasă.

Misiunea de salvare a fost extrem de dificilă. Pompierii au avut nevoie de un buldoexcavator și au chemat în sprijin și alpiniștii.

”Intervenția a fost îngreunată de spațiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la fața locului” a declarat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș.
”Toate cele patru persoane erau în stop cardiorespirator, am început resuscitarea, inclusiv elicopterul a fost chemat. Prima victimă scoasă a fost transferată la spital. După 50 de minute de resuscitare celelalte trei persoane au fost declarate decedate”, a spus și Bogdan Pasteucă, medic specialist.

Primul scos din fosă a fost chiar proprietarul. Medicii au început imediat să îl resusciteze. După câteva minute au reușit să îl readucă la viață. A fost dus apoi la spital cu elicopterul. Este singurul supraviețuitor. Pentru ceilalți trei nu s-a mai putut face nimic.

Primarul Biro Csaba din Sărățeni, care a murit, se ocupa de localitate din 2016. Fiica sa avea 32 de ani. Se căsătorise anul trecut și avea un bebeluș de doar câteva luni.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS