23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrupul turistului lovit de trăsnet, recuperat de salvamontişti

Trupul turistului lovit de trăsnet, recuperat de salvamontişti

Trupul turistului lovit de trăsnet a fost recuperat de salvamontiştidupă după o acţiune de peste 10 ore.

Trupul turistului portughez care a decedat în Munţii Bucegi, după ce a fost lovit de un trăsnet, a fost coborât, duminică, de salvamontişti.

Conform datelor furnizate de Salvamont Buşteni, victima, un portughez în vârstă de 32 de ani, făcea parte dintr-un grup organizat format din peste 20 de persoane. În drumeție, grupul a întâmpinat, sâmbătă, o furtună pe Creasta Bucşoiului.

„Primul trăsnet a căzut foarte aproape de grup şi i-a băgat în sperieţi pe toţi. Al doilea însă, l-a lovit în plin pe cetăţeanul străin. Îngroziţi, ceilalţi au fugit încercând să se pună la adăpost şi au sunat după ajutor”, anunţa, la acel moment, Salvamont, conform Agerpres.
O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar victima nu a putut fi salvată, scenariul cel mai probabil fiind că aceasta a murit pe loc.

Iniţial, duminică dimineaţă, s-a încercat extragerea trupului cu ajutorul unui elicopter, însă nu s-a putut interveni din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Salvatorii montani au acţionat terestru, reuşit să încheie operaţiunea după circa 10 ore şi jumătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS